Şeful Ligii contra Abuzurilor a bătut o femeie „de la 1.00 pân' la 4.00” - VIDEO

20 iulie 2010 8:08   Actualitate
Ultima actualizare:

Pensionarul Gheorghe Dumitru (65 de ani), şeful Ligii Naţionale a Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor şi candidat la preşedinţia României în 2000 şi 2004, a fost trimis în judecată pentru omor.

Procurorii bucureşteni îl acuză pe Gheorghe Dumitru că a ucis-o în bătaie pe Elena Stanciu (59 de ani), femeie de serviciu în blocul din Ferentari în care locuia pensionarul.

Crima s-a petrecut la primele ore ale zilei de 23 februarie, în apartamentul fostului candidat la preşedinţie.

„Luaţi act că eu comit o crimă”

În seara de 22 februarie, Elena Stanciu a fost invitată de Gheorghe Dumitru în locuinţa acestuia, „ocazie cu care victima a consumat băuturi alcoolice, iar inculpatul bere”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Din postura de preşedinte al Ligii Naţionale a Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor, Dumitru îi promisese femeii că avea s-o ajute într-o problemă juridică.

Problema juridică n-a fost discutată, în schimb cei doi s-au ospătat – femeia cu o conservă de fasole şi un litru de vin, iar Dumitru cu beri nenumărate.

Spre dimineaţă, spun anchetatorii, „inculpatul, deranjat de atitudinea victimei, a intenţionat s-o scoată pe aceasta afară din locuinţă, ocazie cu care a constatat că îi lipsesc cheile locuinţei şi, considerând că victima i-a ascuns cheile, a agresat-o fizic, lovind-o cu corpuri dure”. Printre „corpurile dure” – un borcan cu murături.

În jurul orei 1.00, beat cui, Gheorghe Dumitru sună la 112 şi recunoaşte că a bătut femeia „pentru că i-a ascuns cheile şi pentru că a dat drumul gazului de la aragaz, deschizând trei ochiuri”. Mai spune: „Luaţi act că eu comit o crimă”.  Apoi, se mai arată în rechizitoriu, „în intervalul de timp cuprins între orele 1.00 şi orele 4.00, victima Elena Stanciu este în continuare lovită cu corpuri dure de către inculpat”.

Declaraţiile ucigaşului

În faţa anchetatorilor, Gheorghe Dumitru vine cu varianta lui. Cităm, de asemenea, din rechizitoriu: „Inculpatul a arătat că, fiind în stare de ebrietate, victima s-a dezechilibrat şi a căzut lovindu-se în cădere cu capul de colţul unei mese cât şi de pardoseala bucătăriei şi că în momentul în care a încercat s-o ridice, victima l-a prins şi l-a strâns cu ambele mâini de testicole. În aceste condiţii, de durere, a lovit-o o singură dată cu pumnul în zona feţei”.

Luat la bani mărunţi de procurori, pensionarul fost candidat la preşedenţie şi-a schimbat declaraţia. „Inculpatul a revenit asupra declaraţiilor, arătând că, în realitate, victima a căzut în mai multe rânduri, datorită stării de ebrietate, lovindu-se în cădere cu capul atât de colţul unei mese, cât şi de pardoseala din bucătărie”.

Curăţenie la locul faptei

Anchetatorii au găsit în apartament hainele victimei şi mai multe prosoape pline de sânge, pe care Gheorghe Dumitru le pusese la spălat. „Inculpatul s-a apărat că nu intenţiona să ascundă probele, ci doar să facă curat şi să îndepărteze mirosul de oţet provenit de la murături”, mai zic procurorii, care au încadrat fapta pensionarului la infracţiune de omor. „În speţă, chiar dacă inculpatul a lovit-o pe victimă cu corp dur (pumn şi picior), loviturile aplicate în mod repetat au fost de mare intensitate, producându-i victimei gravele leziuni traumatice menţionate în concluziile Raportului medico-legal de necropsie, care au dus la deces”, conchide rechizitoriul procurorilor bucureşteni.

În consecinţă, Gheorghe Dumitru, şeful Ligii Naţionale a Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a fost trimis în judecată pentru omor.

Mai multe