Sergiu Nicolaescu a vrut să-l omoare pe Ceauşescu şi să se sinucidă

3 noiembrie 2010 23:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Faimosul Sergiu Nicolaescu a fost prezent la Acasă TV unde a făcut dezvăluiri şocante despre un plan pe care l-a ticluit în vremea lui Ceauşescu. Regizorul şi actorul român a declarat că îşi luase armă şi plănuia să-l împuste pe Nicolae Ceauşescu, iar apoi să se sinucidă.

"Acum pot s-o spun. Îmi cumpărasem două arme. O armă cu lunetă şi amortizor, semiautomată, de mare precizie. O cumpărasem prin '70 când am adus-o cu avionul, în geamantan. Şi un revolver. Revolverul era mai mult pentru mine. Arma era pentru nea Ceauşescu. Unui singur om i-am spus, unui cascador cu care eram prieten, Nicu Constantinescu, el ştia de .. Voiam să ne aşezam într-un canal, ceva de genul ăsta" a povestiti Sergiu Nicolaescu. El a afirmat că planul său de a-l asasina pe Ceauşescu nu a fost pus în aplicare pentru că a început revoluţia, potrivit Realitatea.net.

"Dimineaţa respectivă am fost şi mi-am luat armele care erau la o unitate, 01065, era un maior Niculescu, mi-am luat armele de acolo şi i-am cerut şi trei grenade. Şi mi-a dat cele trei grenade cu care am venit la Bucureşti în Piaţă. Am fost în toate momentele, în locurile cele mai fierbinţi. Toată lumea m-a văzut pe stradă şi am folosit popularitatea mea în momentele în care cei care erau în strada strigau. Strigau pentru că nu erau destui şi atunci apariţia mea la televiziune a deschis drumuri şi la alţii să vină", a continuat Nicolaescu.

Întrebat daca merita sa se sacrifice atunci pentru români, Nicolaescu a răspuns "Ăsta a fost planul". "Eu aveam pistolul la mine, ăla era pentru mine. Aveam o grenadă în buzunar care mi-a rămas de rezervă. Săream în aer, dar eram exemplu. A fost un moment de disperare în care am renuţat la orice. Am zis, trebuie ca măcar o dată în viaţă să fii decis. Nu am fost decis". Nicolae Ceauşescu nu era un om prost". A avut şi merite. A creat o industrie grea, o industrie chimică, o agricultură pe care astăzi n-o mai văd decât în ruine. Din păcate, mintea lui nu-l ducea mai departe ce trebuie să facă" a conchis Nicolaescu, potrivit sursei citate.

Mai multe