Sexy-spioanca, la schimb pentru un cercetător spion

7 iulie 2010 23:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Igor Sutiagin, specialist în armele nucleare din Rusia, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Archanghelsk, nord-vestul Rusiei, în aprilie 2004, pentru că ar fi dat secrete serviciului militar de informaţii al SUA, potrivit CNN.

CITEŞTE ŞI:

Spioana rusoaică se culca cu bărbaţi iar apoi îi recruta ca agenţi

Cine e frumoasa Anna Chapman acuzată de spionaj? Iată 10 lucruri pe care nu le ştiai despre ea!

Avocatul care îl reprezintă pe Sutiagin a declarat că prizonierul a fost mutat  de la închisoarea unde era deţinut la Moscova, iar ulterior ar putea fi trimis în Marea Britanie.Svetlana Sutiagina, mama prizonierului, a confirmat că acesta din urmă i-a spus că va fi trimis la Londra chiar în cursul zilei de joi, 8 iulie. Totodată, femeiai a declarat că fiul său se află pe o listă de 11 persoane care ar putea fi date la schimb către SUA pentru spionii ruşi capuraţi recent acolo.

Cu toate acestea,  serviciul penitenciar rus a refuzat să confirme informaţia mutării cercetătorului, spre deosebire de preşedintele comitetului pentru protejarea oamenilor de ştiinţă.

Sutiagin era şef al sectorului de politică militaro-economică şi tehnologie militară al Institutului de Studii pentru SUA şi Canada din cadrul Academiei ruse de Ştiinţă.Un tribunal l-a găsit vinovat de oferirea de date secrete către angajaţii companiei britanice Alternative Futures, paravan al serviciilor de informaţii americane.

Mai multe