Sfaturile Andreei Pătrașcu pentru concurenții de la «Dansez»! Vezi dezvăluiri din culise!

19 octombrie 2012 11:28   Actualitate
Ultima actualizare:

Andrea Pătrascu, «plangacioasa» sezonului trecut al emisiunii «Dansez pentru tine», privește acum cu detașare concursul și le dă câteva sfaturi concurenților din această ediție.

Andreea povestește că a intrat foarte motivată în concurs, mai ales că multți dintre prietenii și colegii ei participaseră deja în sezoanele anterioare. Iată sfaturile ei, așa cum le-a expus pe blogul personal.

1. Daca participi la emisiunea asta iti spun din start ca inainte de prima incalzire si inainte de primul “1, 2 , 3, 1, 2, 3″ e foarte important sa-ti cunosti echipa. Si sa te apropii de coregraful si de partenerul tau. Stiu, timpu-i scurt si lumea-i stresata, dar crede-ma, iti va folosi enorm. Invita-ti coregraful si partenerul la o discutie deschisa, afla-le povestile de viata, gaseste puncte comune de interes si capata incredere in ei.Lasa deoparte plasele de siguranta sau falsele politeturi si prezinta-te exact asa cum esti tu. Fara frica de a-ti arata emotiile, e ok sa razi, e normal sa si plangi (oricum, nu stiu daca o sa poti sa ma depasesti pe mine la capitolul asta). O echipa sudata face cat jumatate de dans perfect.

2. Uita ca exista manichiura perfecta, zile usoare si momente de relaxare. Vei avea dureri musculare, vanatai multe, dar daca faci exact ce ti se spune – Doamne ajuta – vei scapa fara vreo accidentare severa.Bonus: vei avea niste super pachetele de muschi. :)Nu-ti pune problema de unde va veni satisfactia. Tot efortul merita inzecit. Un dans bun si 5 note pe masura la directul de vineri te energizeaza din plin pentru inca o saptamana. La fel privirea cat 1000 de cuvinte a echipei tale. E frumos sa daruiesti, e superb sa poti sa ajuti!

3. Lasa capra vecinului, ai altele de facut! Nu-ti ocupa mintea cu jocuri de culise, nu urmari concursul in direct din spatele scenei (se reia a doua zi pe Pro), nu numara greselile celorlalti, nu judeca notele, nu tine scorul in cap, nu-i treaba ta si oricum, nu castigi nimic.

4. Mai important decat sa faci miscari foarte complicate e sa dansezi pe muzica. Asculta muzica, nu te gandi doar la pasi, numara-ti in cap timpii sau ia-ti cuvinte drept reper, daca nu poti sa numeri in gand.

5. “Distreaza-te in scena”, asa mi-a spus mie Adela, sigura pe faptul ca sfatul ei e pe cat de simplu, pe atat de folositor.Pentru ca bucuria dansului se vede doar atunci cand uiti de camere, uiti de milioanele de priviri atintite asupra ta si te lasi condus de muzica de parca ai fi cu prietenii tai in discoteca.Mi-au ramas in cap vorbele ei si am incercat sa le reinterpretez in propriu-mi stil. Nu uita, coregrafia, muzica, pasii, povestea, totul trebuie sa va reprezinte.Iar cand iesi pe scena aminteste-ti mereu ca in orice coregrafie tu esti un personaj. Spectacolul e foarte important, “Dansez pentru tine” nu-i un concurs profesionist de dans, e un show de televiziune. Atitudinea din scena face toti banii.

6. Nu cauta camerele de filmat cu privirea atunci cand cobori pe “scara invingatorilor”, nu cauta sa te asezi bine la camera, sa-ti arati profilul bun la tv sau sa privesti direct in sufletul telespectatorului, mai bine uita ca exista camere de filmat si transmite-le tuturor mesajul tau prin dans.

7. Nu privi catre sustinatorii din gradena inainte de dans. Te vor emotiona si te vei desconcentra. Daca vrei, mai bine le trimiti bezele, inimioare si impresii dupa dans.Iar daca trebuie sa te acomodezi cu spatiul si sa-ti iei puncte de reper, fa-o inainte de direct. La repetitia generala incearca sa te gandesti la orice ti-ar putea folosi in concurs si exerseaza tot in spatiul real. Fa-ti filmul in cap si repeta-l pana la cel mai mic detaliu in platoul “Dansez”.

8. Daca se intampla sa uiti pasii, sa-i schimbi accidental, sa ratezi vreo priza sau vreun alt element, gandeste-te mereu ca cei de acasa nu stiu coregrafia si nu vor simti greseala decat daca tu vrei sa le semnalezi lucrul asta – exceptie fac cazaturile in fund, dar si atunci exista variante bune de a iesi din situatie. Si apropo, nici juriul nu-ti stie coregrafia pe dinafara.Comporta-te natural, joaca-ti personajul pana la capat, zambeste si iesi din situatie cu fruntea sus. Concursul e pentru oameni puternici, nu te pierde cu firea, indiferent de situatie.

9. Nu te compara cu ceilalti concurenti si nu te descuraja daca ai un rezultat mai slab, toata lumea ajunge la duel. Du lupta pana la capat la intensitate maxima. Merita!

Mai multe