Şi natura «îl plânge» pe Kim Jong Il - FOTO

23 decembrie 2011 7:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Presa comunistă din Coreea de Nord susţine că s-au petrecut fenomene stranii de la moartea conducătorului Kim Jong Il.

„Gheaţa s-a spart pe Lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, într-un zgomot asurzitor", atunci când Kim Jong Il a murit sâmbătă, a transmis agenţia oficială de stat a Coreei de Nord,  KCNA.  Apoi „s-a declanşat o furtună de zăpadă".

Muntele Paektu e situat în partea de nord a ţării, în apropiere de frontiera chineză. Acesta e considerat sacru de nord-coreeni, deoarece fondatorul ţării, Kim Ir Sen, tatăl lui Kim Jong Il, a înfiinţat acolo o tabără a gherilei antijaponeze în perioada colonizării Coreei de către Japonia, relateză Adevărul.

KCNA povesteşte o altă „minune a naturii", produsă marţi în apropierea unei statui a fondatorului ţării, Kim Ir Sen, în oraşul Hamhung (nord-est).

„Un cocor a zburat de trei ori în jurul statuii înainte de a se aşeza pe un copac. Cocorul a rămas nemişcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phenian", capitala ţării, potrivit agenţiei nord-coreene.

Văzând acest fenomen, mai mulţi oficiali locali au afirmat că „acel cocor părea întristat de moartea lui Kim Jong Il, fiul cerului".

Citeşte şi:

Au stat la coadă să-l bocească pe Kim Jong Il

Primele imagini cu Kim Jong-Il mort - FOTO

Ciudăţenile «Conducătorului iubit» al nord-coreenilor

Mai multe