Sindicaliştii au transformat Capitala în WC public - FOTO
Cei 50.000 de protestatari care au mărşăluit ieri pe străzile Bucureştiului au aruncat gunoaiele pe jos şi au urinat pe spaţiul public. Deoarece restricţiile de trafic au fost ridicate imediat ce au trecut sindicaliştii, gunoaiele lăsate în urmă au fost plimbate de roţile maşinilor. Protestatarii au avut şi o scuză: au fost insuficiente pubele şi toalete pe traseu.
Veniţi din toate colţurile ţării pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa Guvernului şi a Palatului Parlamentului, sindicaliştii au luat Capitala drept maidan. Pe lângă urletele şi mesajele cu iz pornografic adresat autorităţilor, protestatarii au aruncat pungi, afişe rupte, resturi de mâncare şi pelerine de ploaie pe stradă. Au folosit drept scuză faptul că nu au avut suficiente pubele în care să-şi arunce mizeria.
Şi pentru că reprezentanţii Poliţiei Rutiere au vrut să nu încurce traficul prea tare şi au decis să ridice restricţiile imediat ce străzile au fost eliberate de protestatari, gunoaiele rămase în urmă au fost plimbate de roţile maşinilor. „Circulăm mai cu atenţie şi păstrăm o distanţă mai mare faţă de autoturismul din faţă ca să nu se ridice vreo sticlă şi să ne cadă pe parbriz”, a declarat ieri un şofer care se deplasa în zona Unirii.
Au urinat pe unde au apucat
De asemenea, sindicaliştii au trasformat gardul muzeului Antipa într-o toaletă publică, la fel şi Parcul Unirii.
„La protest au fost între 75.000 şi 80.000 de protestatari. Noi am solicitat Primăriei Capitalei să fie puse la dispoziţie 90 de toalete publice: 40 în Piaţa Victoriei şi 50 în Piaţa Constituţiei. Din păcate, administraţia locală a pus la dispoziţie doar 10 toalete în piaţa din faţa Palatului Parlamentului. Nu ştiu dacă a fost rea-voinţă sau doar prostie, dar a fost un gest de umilinţă. Oamenii au trebuit să-şi facă nevoile pe unde au apucat”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, secretarul general al CNSLR Frăţia, Sorin Stan.
RATB suplimentat dar degeaba
Alţi bucureşteni afectaţi de protestul de ieri au fost cei care au depins de mijloacele de transport în comun care au circulat în zonă. Pe lângă faptul că traseul acestora a fost modificat, oemenii au aşteptat în staţii, în ploaie şi frig, zeci de minute. De exemplu, cei care aveau nevoie să urce în tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii au aşteptat în jur de 45 de minute.
“Noi am sumplimentat cu aproximativ o sută de autobuze parcul circular de pe cele 27 de trasee care au fost modificate. De asemenea, am prelungit programul până la ora 24.00, pentru că nu a fost nevoie de mai mult”, a declarat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al RATB.