Sindicatul dentiştilor tunisieni îl dă în judecată pe Gallas

12 iulie 2010 16:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud a avut multe momente inedite. Unele dintre ele s-au aflat după ce echipele au revenit în ţările pe care le-au reprezentat. Mai mult sau mai puţin bine.

Măcinată de scandaluri, reprezentativa Franţei a avut în William Gallas un erou negativ, el fiind unul dintre jucătorii care au sărit la beregata antrenorului Raymond Domenech. Culmea ipocriziei, fotbaistul l-a acuzat pe acesta că nu este interesat decât de persoana sa. Ulterior s-a aflat că Gallas, în timpul cantonamentului din Tunisia, având dureri de măsele, a cerut Federaţiei Franceze de Fotbal să i-l aducă pe medicul stomatolog personal... Nu oricum, ci cu un avion privat, costul operaţiunii fiind de 25.000 de euro.

Dorinţa lui Gallas i-a deranjat la culme şi pe dentiştii din ţara nord-africană. Aceştia s-au socotit jigniţi de faptul că francezul a refuzat să fie tratat de unul dintre ei. Potrivit săptămânalului "Assabah al-Ousboui", Sindicatul Medicilor Stomatologi (STMDLP) a depus plângere împotriva fotbalistului, considerând că a pus într-o lumină proastă competenţa doctorilor din Tunisia. Doctorul Ben Smida a menţionat că "numeroase personalităţi politice şi vedete din Europa vin regulat acolo pentru a se trata, inclusiv pentru chirurgie estetică sau implanturi dentare".

Mai multe