Smartphone-ul va ajuta la fluidizarea traficului pe viitor

3 martie 2011 4:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Ţinând cont că populaţia mondială va creşte, în 2044, la 9 miliarde de oameni, Bill Ford Jr. se declară îngrijorat de o problemă ce ameninţă calitatea vieţii: ambuteiajele.

Numărul autovehiculelor va creşte de la 800 milioane, la 2-3 miliarde în 2050 şi "va încetini creşterea economică şi capacitatea noastră de a livra produse alimentare şi de sănătate,  iar calitatea vieţii noastre va fi compromisă în mod semnificativ.", potrivit Mashable.

Invocând faptul că un american petrece în medie o săptămână pe an în trafic, şi că locuitorii Beijingului petrec 5 ore pe zi făcând naveta, Ford crede că răspunsul la criză nu este construirea mai multor drumuri, ci punerea în aplicare a unui sistem inteligent de transport care foloseşte date în timp real şi maşini conectate.

Ford propune o idee revoluţionară prin care toate maşinile să fie conectate între ele, comunicându-şi date referitoare la starea traficului şi locurile libere de parcare. Astfel, cum toate maşinile vor avea implantate un cip, autovehiculele îşi vor putea furniza informaţii prin intermediul smartphone-urilor.

Mai multe