ŞOCANT! A fost ucisă cu pietre de tatăl ei din cauză că s-a măritat cu bărbatul iubit

27 mai 2014 17:29   Actualitate
Ultima actualizare:

O tânără în vârstă de 25 de ani din Pakistan a fost ucisă cu pietre chiar de către membrii familiei sale. Motivul: s-a căsătorit din dragoste.

Farzana Iqbal (25 ani) a decis să nu respecte obiceiul de a se căsători cu cine voiau părinţii ei şi a fugit de acasă pentru a se mărita cu bărbatul iubit. Ea s-a mutat cu soţul ei recent, dar familia ei nu se putea împăca deloc cu gândul că femeia, care era însărcinată în trei luni, a încălcat legea nescrisă a căsătoriei.

Furioşi, cei din familia ei au depus plângere la poliţie împotriva soţului Farzanei, pe care l-au acuzat de răpire. Astăzi, ea ar fi trebuit să se prezinte la Tribunalul din Lahore (est) pentru a le spune judecatorilor "că s-a căsătorit din dragoste", potrivit avocatului sau Rao Mohammad Kharal.

Nu a mai apucat însă să o facă. Când a ajuns în faţa tribunalului din oraşul cu 10 milioane de locuitori, fata a fost la un pas să fie împuşcată de fratele ei, care voia să o omoare. Tânărul a ratat iniţial ţinta, iar sora lui a început să fugă. La un moment dat, Farzana a căzut, iar rudele ei au început să arunce în ea cu cărămizi, până au omorât-o. Printre cei care au contribuit la abominabila faptă se numără tatăl fetei şi doi fraţi de-ai acesteia.Soţul femeii a depus plângere impotriva familiei acesteia, iar poliţia din Lahore urmează să-i ancheteze pe cei care au ucis-o.

In Pakistan, aproape 1.000 de femei sau adolescente sunt ucise anual pentru "dezonorarea" familiei lor, cele mai multe având sub 30 de ani.

Mai multe