ŞOCANT! Mioara Roman: «Mama lui Dan Bittman ne aranja chiuretajele»

8 aprilie 2013 4:55   Actualitate
Ultima actualizare:

Fosta soţie a lui Petre Roman a făcut câteva dezvăluiri şocante cu privire la felul în care femeile reuşeau să scape de sarcinile nedorite pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. După ce a recunoscut că a plătit bani buni pentru a avorta pe vremea lui Ceauşescu, ea a vorbit şi despre cât de mult a suferit fostul ei soţ, Petre Roman, pentru că nu şi-a permis din punct de vedere financiar să mai facă un copil şi şi-a exprimat părerea despre felul în care Biserica ar trebui să interacţioneze cu românii, într-un interviu pentru Ring.

“Nouă, la Radio, ne aranja să facem chiuretaje mama lui Dan Bittman, care era doctoriţă la Radiodifuziunea Română. Şi acolo ne aducea, o dată pe lună, un doctor ginecolog. A murit săraca, dar era o femeie foarte de treabă şi deşteaptă. Şi pentru prezervativ făceai puşcărie pe vremea lui Ceauşescu; dacă era găsit cineva că vinde prezervative, îl mânca puşcăria. Orice formă de anticoncepţionale era pedepsită prin lege. În 1967, când s-a născut Catinca, am hrănit-o, că eu sunt mai de la ţară - nu se vede, dar sunt, în sensul sănătăţii -, şi am alăptat-o şase luni, dar după aceea a băut Nestle şi avea borcănaşe cu tot ce vrei. În vremea lui Ceauşescu o aveam pe tanti Florica, îi aducea lapte Oanei, că nu era lapte decât dacă stăteai de la patru dimineaţa la coadă”, a spus Mioara. “Eu aveam doi copii şi când am vrut să-l fac pe al treilea, era aproape 1980, şi am făcut socoteala cu Petre şi am ajuns la concluzia că nu avem cu ce să-l creştem. Petre a crescut într-o casă cu patru copii. În ‘70, n-am fi stat pe gânduri, dar în 1980 era deja greu de crescut trei copii la un anumit nivel. Nu numai că i-a părut rău lui Petre, dar a suferit îngrozitor", a mai spus ea, cu privire la fostul ei soţ.

Cât despre Biserică, Mioara Roman susţine că o instituţie cu o astfel de avere privată ar putea face mult mai mult pentru români.

Mai multe