Şoferii de autobuz obezi, puşi la zid în Anglia

4 septembrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Companiile de transport britanice avertizează şoferii de autobuz supraponderali că trebuie să slăbească, în scopul siguranţei autovehiculelor şi a persoanelor, deşi numeroase voci consideră politica discriminatorie, informează Sky News.

Unul din cei mai mari operatori de transport din Marea Britanie, Stagecoach, a fost acuzat de discriminare după ce le-a transmis şoferilor supraponderali să slăbească, altfel scaunele de la volan s-ar putea rupe. Dacă aceştia refuză să fie consiliaţi în privinţa unui program de slăbit ar putea fi concediaţi.

Firma a explicat că cei care au stabilit limita de greutate pe care o suportă scaunele sunt constructorii autovehiculelor şi că aceasta ar trebui respectată de toate companiile de transport.

Pe de altă parte, managerul operatorului londonez de transport Beeline a calificat prevederile ca fiind discriminatorii, amintind de persoanele care nu-şi pot controla greutatea, precum cele care au probleme de tiroidă.

În 2005, 17 şoferi de autobuz supraponderali din Australia au dat în judecată companiile de transport care i-au concediat din cauza greutăţii.

Mai multe