Soţia dictatorului a făcut o avere de 4,18 miliarde € VIDEO

17 ianuarie 2011 18:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Soţia preşedintelui Ben Ali, Leila a fost acuzată de populaţie de o lăcomie de nedescris. Familia «Mafia», după cum era supranumită, avea o avere de peste 4,18 miliarde de euro, depozitată în conturi din Franţa.

Conform jurnaliştilor "Daily Mail", aflaţi în Tunisia, populaţia condamnă luxul, maşinile, zecile de case şi vacanţele de lux din Dubai pe care Leila Ben Ali şi Nesrine Ben Ali, fiica de 24 de ani a preşedintelui, le făceau regulat pentru a face cumpărături.

Familia prezidenţială a plecat în exil în Arabia Saudită, cu 1,5 tone de aur. Leila a fost coafeză până în urmă cu mai bine de 20 de ani. Îndrăgostit de ea, preşedintele Tunisiei Zine el-Abidine Bel Ali a făcut-o „Prima Doamnă a Cartaginei", după cum îi plăcea ei să se supranumească.

Îmbrăcată cu haine scumpe şi împopoţonată cu bijuterii, aşa apărea la fiecare vizită de lucru a lui Ben Ali. Atât ea cât şi fiica Nesrine Bel Ali, de 24 de ani, şi soţul acesteia, Sakhr, de 30 de ani, duceau o viaţă de lux şi opulenţă, făcând cumpărăturile numai în Dubai.

Nesrine avea un tigru. Pasha pe care îl hrănea doar cu carne de vită, adusă din cireada prezidenţială.

Citeşte şi:Revoluţie în Tunisia! - VIDEO

Turistul Ove Oberg: «M-au călcat în picioare până am leşinat»

Doisprezece suedezi veniţi la vânătoare de mistreţi au fost prinşi duminică, la Tunis, de mulţimea dezlănţuită. Protestatarii au descoperit în bagajele turiştilor arme şi i-au acuzat că sunt "terorişti străini", informează AFP.

"Am sosit în Tunisia, în urmă cu aproximativ zece zile, la vânătoare de mistreţi. Astăzi, am urcat în trei taxiuri, pentru a ajunge la aeroport, când, în drum, am fost opriţi la un baraj improvizat", a declarat Ove Oberg.

În momentul acela s-a dezlănţuit iadul. Mulţimea i-a linşat şi i-a tocat în picioare. Coşmarul s-a oprit odată cu venirea poliţiei care a verificat permisele de vânătoare. Bătuţi măr, vânătorii au fost îmbarcaţi ieri şi trimişi acasă.

Mai citeşte:

Ea e Miss «Grasă şi Frumoasă»

Are 17 ani şi este câştigătoarea titlului de Miss America! FOTO

Povestea incredibilă a lui Ingrid Betancourt, fostă prizonieră a unei grupări de gherilă VIDEOUite cât de bună este minora lui Berlusconi! - FOTO

Mai multe