Spirală cu spanac - Gheonea Mariana
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se decongelează la temperatura camerei. Spanacul curăţat şi spălat bine se fierbe la aburi timp de 15 minute.
Se scoate, se scurge de surplusul de apă şi se toacă mărunt. Adăugăm peste el urda mărunţită bine, caşcavalul ras, pesmetul, oul sarea şi piperul după gust şi omogenizăm bine până obţinem o pastă cu o consistenţă fermă.
Foietajul se taie în fâşii late de 5-6 cm, se pune pe lungimea lor amestecul de spanac, se unesc formând mici suluri pe care le aşezăm în formă de spirală într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Gălbenuşul de ou se dizolvă cu puţin lapte după care ungem cu grijă spirala, presărăm deasupra mac şi susan şi o coacem la foc potrivit până devine aurie şi crocantă. Se lasă să se răcească şi se porţionează după preferinţă.
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!