Spitalul care ucide

20 martie 2011 15:25   Actualitate
Ultima actualizare:

Medicul Adrian Cacovean de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a făcut public faptul că în plăgile pacienţilor internaţi în ultima perioadă au fost descoperiţi germeni foarte periculoşi.

Citeşte şi:

Un vasluian a ajuns la spital cu un ştiulete în fund în urma unui pariu!

Pasiunea lor: jocul cu moartea!

Şi-a tras un glonţ în cap cu soţia la telefon

Trei săptămâni cu fratele mort în casă! «Am crezut că e viu»

Cacovean, specialist în chirurgie cardiovasculară şi doctor în ştiinţe medicale, spune că spaţiile în care au fost depistate cazurile de infectare nu au fost închise şi sterilizate.

„În urma rapoartelor pe care le-am solicitat, rezultă că în spital există infecţii nosocomiale. Şi mai grav este că bolnavii septici sunt ţinuţi alături de cei aseptici, deşi în repetare rânduri am cerut izolarea lor", a declarat Cacovean.

Chirurgul susţine că au fost semnalate şi cazuri de infectare cu bacilul piocianic, care poate fi mortal. Managerul unităţii medicale, Georgeta Sălişte, susţine că acuzaţiile sunt nefondate: „La Spitalul Judeţean nu există infecţie intraspitalicească, iar de joi am decis ca bolnavii septici să fie preluaţi de secţia de chirurgie generală, unde sunt trei saloane". Scandalul îi îngrijorează pe pacienţi.

„Nu venim aici de drag, ci ca să ne facem bine. Sunt îngrozită că aş putea să iau vreun virus care să-mi facă şi mai mult rău", a declarat Ioana Popa, pacientă.

«Aici sunt în permanenţă viruşi»Dr. Mihail Marinoaica, Directorul Spitalului

 Directorul medical al unităţii, Mihail Marinoaica, afirmă şi el că spitalul este „extrem de curat“, deşi recunoaşte că pacienţi sănătoşi la internare se pot alege cu o infecţie: „Este un mediu în care există în permanenţă viruşi - în podea, în tencuială - şi unde bolnavul care vine sănătos se poate infecta. Chiar dacă spitalul este foarte vechi, este şi extrem de curat”, a precizat acesta.

Click!spune

BACILUL PIOCIANIC este o bacterie frecventă în mediile umede. Poate coloniza pielea, urechea externă, tractul respirator superior sau intestinul gros la persoanele sănătoase; mai frecvent apare la pacienţii cu o boală severă, cu imunitate compromisă, dar majoritatea infecţiilor sunt dobândite în spital, unde mediul umed este favorabil dezvoltării bacteriei.

Mai multe