Spui bancuri cu poliţişti? 200 de lei amendă

1 septembrie 2010 21:08   Actualitate
Ultima actualizare:

Ieşeanul Ştefan Aneculăesei (20 de ani) a simţit pe propria piele de câţi poliţişti este nevoie pentru a da o amendă: unul singur, căruia să nu-i placă bancurile cu şi despre oamenii legii.

Ştefan povesteşte că în seara cu pricina ieşise cu doi amici la un suc în centrul oraşului.

"Ne-am adus aminte de celebrele bancuri din seria "De câţi poliţişti este nevoie pentru a...".

"Am început să-l spun pe cel cu becul, dar nu am reuşit să-l termin", povesteşte studentul. Potrivit acestuia, agentul Eduard Rangoş, din cadrul Poliţiei Comunitare, s-a apropiat de el şi i-a cerut să se legitimeze.

"Mi-a luat buletinul şi mi-a spus să mergem la secţie. Pe drum, mi-a cerut chiar să termin bancul. I-am răspuns că nu-l termin pentru că mi-e teamă să nu mă amendeze", îşi aminteşte Ştefan.

Tânărul s-a ales, după o oră de stat la secţie cu o amendă de 200 de lei. Derutat, Ştefan a semnat procesul verbal pe care scrie că "a adresat expresii jignitoare la adresa poliţiştilor de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acestora şi a instituţiei pe care o reprezintă".

La obiecţii, băiatul a precizat: "ce am afirmat la adresa poliţiştilor este un pamflet şi trebuie tratat ca atare". Contravenientul este decis acum să-şi rezolve problema în instanţă.

"Simplul fapt ca un cetăţean să le spună unor prieteni un banc cu poliţişti nu este contravenţie. Nu suntem într-un stat poliţienesc", a spus comisarul-şef Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipale Iaşi.

Agentul Eduard Rangoş le-a spus şefilor săi că tânărul l-a jignit direct şi că nu bancul a fost motivul pentru care l-a sancţionat.

"Am discutat cu agentul în cauză care ne-a spus că în momentul în care tânărul a văzut patrula a început să ţipe foarte tare: "Bă, să vă spun un banc cu poliţişti!"", spune Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Iaşi.

Mai multe