Stănculescu a fost adus din puşcărie special pentru Bookfest

13 iunie 2010 11:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Grigore Cartianu a continuat ieri, în a patra zi, maratonul lansării cărţii sale, „Sfârşitul Ceauşeştilor".

Cristian Gaţu, legenda handbalului românesc, a mărturisit că a avut un sentiment de bucurie când a aflat că dictatorii sunt morţi, sentiment de care acum îi este jenă şi pentru care-şi cere iertare la biserică în fiecare duminică.

Actriţa Iarina Demian a citit un fragment din carte şi a spus că demersul lui Cartianu este o lecţie de tenacitate. "Important nu este doar să ştii adevărul, ci să-l şi cauţi", a afirmat Iarina Demian.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a povestit că după ce a citit cartea a fost sunat într-o seară de Cartianu şi întrebat cum i s-a părut lectura.

„Simplă!" a răspuns, tranşant, Tolontan. „Altora cuvântul li s-ar fi părut, poate, depreciativ, dar Grigore s-a bucurat. Să ajungi la simplitate este cea mai grea muncă", a nuanţat Tolontan.

Autografe fără cătuşe

Generalul în rezervă Victor Atanasie Stănculescu, invitatul special al lui Grigore Cartianu la standul Editurii Adevărul, a fost adus la eveniment direct din penitenciarul Jilava.

A stat la masă alături de autorul cărţii, bucurându-se de puţinele clipe de libertate şi a acordat autografe pe volumul lui Cartianu. Unui cititor i-a făcut următoarea dedicaţie: „cu speranţa că aveţi mai multă speranţă în Viitor".

În ansamblu, cartea reprezintă ce am trăit. Cartianu a descris magistral acele momente, la fel ca un jurnalist care s-ar fi aflat în mijlocul evenimentelor şi şi-ar fi scris impresiile pe genunchi", a comentat generalul Stănculescu.

Citeşte AICI întreg articolul

Mai citeşte şi:

Stănculescu, adus cu poliţia la penitenciar

Stănculescu în spital, ca să scape de puşcărie

Fostul general Stănculescu, filmat într-un cazinou

Mai multe