Steaua, în genunchi spre titlu

2 aprilie 2010 20:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Trupa lui Stoichiţă s-a chinuit din greu pentru o victorie muncitorească împotriva modestei Braşov, oferind din nou o demonstraţie de neputinţă.

Cine să mai iubească o echipă care schingiuieşte fotbalul? Câteva mii de suporteri, care aseară au privit mai mult în gol decât la ce se întâmpla pe gazon.

Norocul a fost că nici FC Braşov nu e vreo echipă-spectacol. Drept urmare, cu lopeţile în spinare, steliştii s-au pus pe atac. Dar construcţia Stelei este aidoma celei a autostrăzilor din România: greoaie sau inexistentă.

Alunecarea a luat locul driblingului, iar tehnica a fost substituită de efort. Aşa a ieşit şi primul gol al meciului.

Nicoliţă s-a aruncat disperat după o minge ce curgea spre aut, a scos-o spre Surdu, care dintr-un elan muncitoresc a obţinut un fault.

Lovitură liberă Karamyan, Coman a pus o mână de ajutor, scapând balonul în faţă, iar Pleşan a înscris. Era minutul 5. După? Da-i înainte şi după ea!

Poate şi d-aia cel mai tehnic elev al lui „Lippi", Tănase, a fost „bomba" partidei. Nici ideile lui Moldovan, de a-i introduce pe Sburlea şi Zaharia n-au adus nimic deosebit.

Gigi Becali, finanţator Steaua: "Am fost la slujbă. N-am mai ratat un meci al Stelei de pe vremea când eram în închisoare."

Decât mulţi nervi, căci Steaua a obosit şi să mai trudească şi a cedat iniţiativa „stegarilor". În zadar. Zaharia a tras slab din poziţie bună, iar Ilyeş a nimerit doar bara la o gafă a apărării de chirpici a Stelei.

Speriaţi de nervii crescând ai fanilor, steliştii au „zugrăvit" mai cu stil vreo două faze, dar Kapetanos şi Tănase au ratat cu seninătate, ultimul terminând meciul într-un cor puternic de fluierături.

Dinu Gheorghe, preşedinte Braşov: "Am jucat penibil în prima repriză. Steaua nu a avut nicio ocazie în afară de gol, dar asta e, ce să facem?"

Cu chiu cu vai, Steaua a mai pus o cărămidă spre titlu, dar modul în care a făcut-o a dat senzaţia că rezultatul nu se va vedea anul acesta.

Stoichiţă a terminat meciul în tribune

Lui Rednic i-au cerut buletinul. La partida de aseară, steliştii au avut parte şi de un musafir inedit: la tribuna a II-a a luat loc Mircea Rednic, care a trebuit să prezinte buletinul la intrarea pe stadion pentru a fi lăsat să intre. „Am venit să văd ambele echipe", a spus „Puriul".

Moldovan a stat în tribună. Antrenorul lui FC Braşov a fost nevoit să îşi ghideze elevii din tribune, după ce Comisia de Disciplină l-a suspendat două etape, în urma eliminării de la partida din Cupă, cu FC Vaslui.

Becali a preferat slujba în locul meciului. Patronul Stelei a absentat pentru prima oară de la un meci al echipei sale în acest an. El a preferat să meargă la biserică pentru slujba de Vinerea Mare. Suporterii l-au înjurat pe Becali şi în lipsă.

Tănase a fugit de furia fanilor. Antrenorul Stelei a fost contestat şi aseară, acesta certându-se dur pe parcursul partidei cu ultraşii de la tribuna zero. Tănase a fost şi el apostrofat de fani, preferând să fugă direct la vestiare în momentul schimbării.

Szekely a încheiat sezonul. Mijlocaşul de 26 de ani al Stelei, Janos Szekely, a făcut o entorsă la genunchiul drept, cu leziune de menisc intern, după antrenamentul efectuat miercuri de roş-albaştri, şi nu va mai juca pînă la finalul sezonului.

Stoichiţă a fost eliminat. Antrenorul Stelei a fost trimis în tribune de arbitrul Augustus Constantin pe finalul partidei după ce a protestat la decizia unui asistent. În ultimele minute ale meciului, roş-albaştrii au fost conduşi de pe bancă de managerul Basarab Panduru.

Mai multe