Stoichiţă: "Sunt dezamăgit că băieţii nu au avut încredere"

22 octombrie 2009 20:50   Actualitate
Ultima actualizare:

"A fost un joc cu foarte multe ocazii de gol, dar experienţa lui Fenerbahce şi-a spus cuvântul în faţa tinerilor mei jucători. Nu am speculat ocaziile pe care le-am avut, dar mi s-a spus că golul lor a fost înscris dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Îi felicit pe turci pentru succes, dar noi am fost egalii lor. La pauză, le-am spus la vestiar băieţilor că nu e nimic de pierdut, dar sunt puţin dezamăgit că nu au avut încredere, dar se vede lipsa de experienţă, suntem cruzi încă. Fener a fost superioară la ştiinţa jocului, a ştiut să joace economicos atunci când a trebuit", a spus Stoichiţă.

Tehnicianul consideră că Steaua mai are şanse de calificare, deşi a acumulat doar două puncte după primele trei etape: "Calificarea este deschisă pentru toate echipele, această grupă este deschisă tuturor posibilităţilor. Prin victoria cu Twente, Şerif a ajutat toate echipele. Rezultatul din Moldova lasă lupta deschisă între noi, Şerif şi Twente, dar şi Fenerbahce trebuie să fie atentă până la final".

Stocihiţă a explicat şi motivul pentru care a decis să-l înlocuiască pe Eric Bicfalvi cu Mihai Onicaş încă din prima repriză: "L-am schimbat pentru că deja primise un cartonaş, dar şi pentru că a fost depăşit de adversari, astfel că am vrut să-l menajez. Nu aveam altă posibilitate. Nici Bicfalvi şi nici Onicaş să nu fie supăraţi, să depăşească momentul din seara asta, pentru că pe ambii i-au copleşit emoţiile. Cu multă muncă se vor perfecţiona. Trebuia să aibă mai mult curaj, dar e de înţeles, pentru că au avut în faţă jucători precum Roberto Carlos sau Emre".

Stoichiţă spune că a rămas plăcut surprins de faptul că în unele momente ale meciului, echipa a fost încurajată de fani, ceea ce nu se întâmplase în ultimele etape.

"Mi s-a părut că în această seară, galeria s-a apropiat de echipă. Chiar dacă, în debut, au continuat războiul cu conducerea, apoi, când ne-am creat ocazii, am simţit că fanii s-au apropiat de noi. Ţin să le mulţumesc pentru asta. Mai sunt şi acele grupuri mici, care înjură din primul până în ultimul minut, dar care nu înţeleg că destabilizează clubul", a conchis tehnicianul.

Ultimul loc în grupă

Steaua a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 de gruparea turcă Fenerbahce Istanbul, într-un meci din etapa a 3-a a Ligii Europa, şi se află pe ultimul loc în clasamentul Grupei H, cu doar două puncte acumulate şi fără vreun gol înscris.

În celălalt meci al Grupei H, Şerif Tiraspol s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui Twente Enschede, scor 2-0.

Clasament: 1. Fenerbahce 6p, 2. Twente 4p, 3. Şerif 4p, 4. Steaua 2p.

Etapa viitoare va avea loc la 5 noiembrie şi programează partidele Fenerbahce-Steaua şi Twente-Şerif.

Mai multe