SUA - Ghana 1-2 / Africa trăieşte!

26 iunie 2010 21:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Ghana, singura reprezentantă a continentului negru care a trecut de faza grupelor, a învins SUA în prelungiri şi va întâlni Uruguay-ul în sferturile de finală ale Mondialului

Vuvuzelele vor răsuna la Campionatul Mondial şi în faza sferturilor de finală. Asta pentru că Ghana a făcut aseară un meci mare cu SUA şi a prins „sferturile" competiţiei.

„Yankeii" au început mai bine jocul. Dempsey i-a speriat speriat pe africani cu un şut puternic de la 20 de metri, dar Kingston a reţinut. Imediat, jucătorii lui Bob Bradley au vrut să declanşeze un al doilea atac.

Unul dintre ei a pasat însă greşit la mijlocul terenului, Asamoah a interceptat balonul, i-a trimis excelent lui Boateng la marginea careului american, iar acesta din urmă l-a executat cu sânge rece pe portarul Howard.

Apoi, SUA a început să alerge după egalare. Findley a scăpat singur spre careul Ghanei, a tras, dar Kingson a reuşit să respingă. Meciul s-a incins abia după pauză. După o dominare copioasă a americanilor, Dempsey a fost doborât la pământ în careul advers, iar arbitrul a dictat penalty!

Donovan a transformat şi a trimis meciul în prelungiri, unde Gyan a marcat şi a devenit eroul Ghanei. În sferturile de finală ale Mondialului, africanii vor întâlni Uruguay-ul.

Vezi aici foto din timpul meciului

Mai multe