Ţânţăreanu: «Trăiesc cu un dispozitiv de 6 milioane în piept!»

27 iulie 2010 16:56   Actualitate
Ultima actualizare:

Vindecat în proporţie de 95%, Cristian Ţânţăreanu mai are de tras de pe urma cancerului la colon. Miliardarul are montată lângă claviculă o cameră, prin care i s-au administrat citostaticele şi care trebuie curăţată periodic.

Luna trecută, miliardarul Cristian Ţânţăreanu nu şi-a mai încăput în piele de fericire când a fost anunţat de medicii francezi, care l-au operat în urmă cu nouă luni la Paris, că se poate considera vindecat în proporţie de 95%.

Char dacă acum se simte bine şi nu mai are stările chinuitoare din timpul tratamentului cu citostatice, pe care l-a terminat în urmă cu o lună, omul de afaceri are în continuare de suferit de pe urma bolii.

Ieri, Ţânţăreanu a făcut o vizită la Spitalul Fundeni pentru ca medicii să-i cureţe cu heparină dispozitivul pe care îl are încă montat sub claviculă şi prin care i-au fost administrate citostaticele.

„ Am fost să-mi cureţe cateterul pe care-l am lângă claviculă. Mi-au montat această cameră pentru ca să nu-mi mai facă injecţii direct în venă. Trebuie să merg periodic la spital să o cureţe cu heparină ca să nu se lipească", ne-a declarat miliardarul de la Corbeanca. Dispozitivul pe care îl are montat Ţânţăreanu costă şase milioane de lei vechi şi e produs de firma Braun.

Citeşte şi:

Au pus la pământ cancerul

Ţânţăreanu: «M-am vindecat. Plec în vacanţă în munţi!»

Ţânţăreanu: "Cancerul m-a costat 20.000 de euro!"

Ţânţăreanu

face haz de necaz pe seama citostaticelor

Operat

de cancer, Ţânţăreanu se tratează cu sex   

Nu rata scrisoarea lui George Stanca: Dragă Cristian Ţânţăreanu,

Cateterul se implantează într-o venă mare

Medicamente anticancer sunt, de obicei, administrate intravenos cu ajutorul perfuziei. Înţeparea repetată a venelor le poate slăbi sau poate cauza cicatrici, ceea ce le face inutilizabile.

O alternativă ar fi introducerea unui cateter venos central, sau CVC. Acesta este implantat chirurgical într-o venă mare la gât sau în piept şi sunt înfiletate până când se ajunge la vena cavă superioară. Cateterul este apoi securizat la piept. CVC-ul poate fi folosit pentru terapia intravenoasă sau pentru a recolta sânge.

"E o cameră implantabilă, pusă sub claviculă. Are un capăt care se termină în vase prin care se administrează citostaticele"Monica Dragomir, doctor oncolog la Spitalul Fundeni

Mai multe