Ţara arde şi tancurilor le arde de joacă

18 august 2014 20:12   Actualitate
Ultima actualizare:

Campioni din 12 ţări s-au aliniat la startul Biatlonului pentru tancuri, organizat şi în acest an în Alabino, Rusia. Olimpiada monştrilor de oţel a fost organizată în premieră mondială în 2013 şi se află la cea de a doua ediţie.

Tanchişti de elită din Angola, Armenia, Belarus, Venezuela, India, Kazahstan, Kîrgîstan, China, Kuweit, Mongolia, Rusia şi Serbia au aliniat la start cele mai puternice blindate din dotare.

Campionatul a început la 4 august şi până la 16 august a constat în probe tehnice şi de evaluare tehnologică a monştrilor care scuipă fac. Odată încheiate „testele antidoping”, după ce comisia s-a dumirit că niciuna din echipe nu încearcă să trişeze folosind tehnologie neconvenţională s-a dat startul probei vedetă a Campionatului Mondial de tancuri: proba de biatlon.

Tancurile s-au întrecut la proba de viteză, tras la ţintă, trecut prin apă, 5 kilometri dealuri (n.n. trebuiau să parcurgă în timp record un teren accidentat) şi proba de măiestrie în manevrarea tancului. Circuitul din Alabino măsoară 20 de kilometri şi i-a solicitat la maximum pe cei prezenţi.

Cu toţii au fost declaraţi învingători. Satisfacţia unanimă a fost aceea că în ciuda faptului că huruitul motoarelor dădea senzaţie de câmp de luptă, evenimentul a fost unui exclusiv sportiv şi nu a avut nici o legătură cu prezenta criză din Ucraina.

Mai multe