Tartă cu fasole verde, mazăre şi ton - Cata V.

5 mai 2011 11:51   Actualitate
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru umplutura: 250 g ton în suc propriu, 150 g fasole verde fiartă, 100 g mazăre fiartă, 100 g caşcaval, 4 ouă, 1 ceapă, 2 roşii, 2 căţei usturoi, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare:

Pregătim aluatul. Amestecăm untul cu făina şi sarea. Adăugăm apoi ouăle bătute amestecate cu smântână. Omogenizăm. Într-o formă de tartă unsă cu unt, aşezăm aluatul, îl înţepăm din loc în loc cu furculiţa. Se lasă în frigider o oră.

Pregătim umplutura: tăiem mărunt ceapa şi roşiile. În ulei de măsline călim ceapa şi usturoiul tăiat mărunt. Când s-au înmuiat adăugăm roşiile. Potrivim de sare şi piper şi omogenizăm. Se bat separat ouăle.

Adăugăm sare, piper şi tonul. Omogenizăm. Fasolea verde o scurgem de apă, tăiem în bucăţi mai mici, mazărea o scurgem de zeamă şi le adăugăm în compoziţia cu ouă şi ton. Adăugăm şi roşiile. Omogenizăm. Se preîncălzeşte cuptorul. Se coace alautul 10 minute fără umplutură după care se scoate, se întinde umplutura iar deasupra radem caşcaval. Se coace 30 de minute, la 180 de grade.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Brioşe de casă

Coupelle cu cremă de portocală

Quiche cu leurdă şi brânză de burduf

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe