Cum scapi de virusul de pe PC care te șantajează: pașii pe care să îi urmezi acum

13 aprilie 2016 10:13   Tehnologie
Ultima actualizare:

În ultimii ani au apărut tot mai multe forme de infecții ransomware, dar Petya s-ar putea să fie una dintre cele mai periculoase.

Infecțiile de tip ransomware vă criptează toate datele hard disk-ului cu o cheie unică, specifică configurației voastre hardware. Gestul malițios este făcut de un hacker sau grup de hackeri care se așteaptă să fie plătiți pentru a vă oferi cheia necesară pentru decriptarea datelor. Partea tristă este că în foarte multe circumstanțe au existat persoane care au plătit suma de șantaj în mod inutil, fără a-și mai recupera datele. Având în vedere că fiecare ransomware folosește o cheie unică pentru a vă cripta informațiile de pe hard disk, o soluție de dezinfectarea diferită de backup-uri regulate, este foarte greu, dacă nu imposibil de creat. Se pare însă că există și excepții de la regulă.

Petya este o nouă forma de ransomware, ce a apărut în urmă cu două săptămâni, care vă taie accesul la fișierele voastre. Pentru că activează în zona de boot a hard disk-ului, PC-ul vostru nu mai este funcțional până când nu plătiți o anumită sumă de bani. 

Află dacă și tu ești infectat cu virusul de pe PC care te șantajează și vezi cum scapi instant de el

Mai multe