În urmă cu 11 ani, Steve Jobs lansa un telefon care schimba lumea! Toți i-au zis că e nebun!

10 ianuarie 2018 12:15   Tehnologie
Ultima actualizare:

iPhone a fost lansat într-o lume în care telefoanele erau urâte, cu butoane, ecrane mici și deloc smart. Steve Jobs l-a introdus ca pe-o revoluție. Vedem, 11 ani mai târziu, că a fost o revoluție, scrie Playtech.

Primul iPhone era departe de ceea ce Steve Jobs promitea. Pe 9 ianuarie, pe-o scenă folosită de fondatorul Apple ca un forum de unde anunța revoluție, primul iPhone era cel mult un prototip. Nu funcţiona foarte bine, iar vina îi aparţine lui Steve Jobs.

A avut cerinţe care i-au forţat pe ingineri să facă diverse compromisuri. Povestea a apărut mai târziu şi a fost prezentată de The New York Times. Pe scenă, Jobs avea la dispoziţie mai multe telefoane pentru fiecare segment, iar în sală inginerii săi aveau propria lor soluţie pentru a rezista. „Până la final, Grignon (Andy Grignon era responsabil de modulele radio din iPhone, componente esenţiale pentru a face un aşa dispozitiv telefon – n.r.) nu era doar mulţumit, era beat. A adus o ploscă cu wisky pentru a se linişti”, scrie NYTimes.

La final erau beți, iar iPhone era anunțat oficial. A ajuns pe piață în vara lui 2007 și, între timp, ultimul model a renunțat și la ultimul buton lăsat de Apple pe acest smartphone. Aşa a început deceniul Apple în care a dominat piaţa telefoniei mobile.

Vezi cum ne-a schimbat viața iPhone-ul!

Mai multe