Magazinul viitorului tocmai a fost deschis! Intri, iei și pleci fără să treci pe la casă!

22 ianuarie 2018 12:50   Tehnologie
Ultima actualizare:

Amazon este un magazin online. Sau, mai bine zis, Amazon a fost un magazin online. Din 22 ianuarie, a devenit și magazin fizic în care intri, iei și pleci.

Dacă mai voiai un exemplu de cum tehnologia schimbă radical viața, magazin Amazon Go este acesta. A fost promovat încă din decembrie 2016 și abia acum va fi deschis consumatorilor. Din 22 ianuarie, Amazon Go e deschis clienților din Seattle.

Este un pas înainte pentru Amazon, sau un pas înapoi, că mută cumpărăturile în offline. Pe o suprafață de circa 550 de metri pătrați, găsești cam ce găsești la un magazin clasic. Ai diverse alimente și diverse (semi)preparate. La prima vedere nu e nimic ciudat la acest magazin, doar că sunt detaliile care îl fac cu totul special.

Are angajați, dar n-are casieri, iar fiecare zonă este monitorizată cu senzori și cu camere video. Totul este controlat prin software care verifică cine intră și cu ce iese. Accentul e pus pe eficiență maximă: intri, iei, pleci. Asta fără stat la coadă, numărat mărunțiș și pus produsele în pungă.

Vezi cum funcționează magazinul - VIDEO.

Mai multe