Tehnologia care va revoluționa televizoarele viitorului! Cine pregătește noile ecrane

18 ianuarie 2018 20:29   Tehnologie
Ultima actualizare:

Samsung nu are timp de pierdut când vine vorba de inovație, iar cel mai nou brevet înregistrat de companie ne arată o bucățică de viitor, scriu cei de la publicația de tehnologie Playtech.

Samsung nu se mulțumește cu tehnologiile pe care le are deja la dispoziție, astfel că avem de-a face cu un proces de inovație continuu în laboratoarele companiei.

Una dintre aceste novații a fost prezentată succint chiar la CES 2018, unde Samsung a venit cu un televizor mare cât un perete. Denumit inspirat ”The Wall”, televizorul are diagonala ecranului de 370 de centimetri. Televizorul folosește tehnologia MicroLED pentru afișaj.

Tehnologia MicroLED a fost dezvăluită recent de companie și are câteva lucruri în comun cu tehnologia OLED. La fel ca panourile actuale, noile display-uri MicroLED beneficiază de sub-pixeli care își produc propria lumină, eliminând astfel nevoia de o iluminare secundară, din spate. Datorită similitudinilor, tehnologia MicroLED este văzută ca o rivală pentru televizoarele OLED de pe piață.

Află aici mai multe detalii despre noua tehnologie pentru televizoarele Samsung

Mai multe