Vom coloniza Marte? Elon Musk a lansat in spatiu racheta Falcon Heavy

7 februarie 2018 9:05   Tehnologie
Ultima actualizare:

SpaceX, compania fondata de Elon Musk, a bifat încă un moment important în explorarea spaţiului.

Cea mai puternica rachetă din lume, Falcon Heavy, a decolat cu succes de la Cape Canaveral şi a lăsat în siguranţă încărcătura pe orbita Pământului. Starman şi automobilul Tesla se află chiar acum în drum spre Marte, călătorie care va dura aproximativ şase luni.

Chiar dacă misiunea nu a fost un succes în proporţie de 100%, oficialii SpaceX confirmând pentru The Verge că modului central al propulosrului Falcon Heavy nu a aterizat aşa cum trebuie pe drona plutitoare din Oceanul Atlantic, per total, acest test a fost un succes răsunător, iar Musk poate dormi liniştit în această noapte. SpaceX şi Telsa o duc bine.

Nu sunt chiar atât de multe de spus despre testul lui Falcon Heavy. Chiar dacă specialiştii s-au întrecut în pronosticuri care mai de care mai pesimiste, iar astronauţi celebri au avut grijă să facă tot posibilul să-i taie proverbiala cracă de sub picioare lui Elon Musk, acest om nu s-a lăsat. A continuat şi continuă încă spre realizarea visului său suprem. Transformarea lui Marte în Pământ 2.0.

Mai multe