Ţigări ascunse în oala cu sarmale

25 martie 2011 16:14   Actualitate
Ultima actualizare:

O femeie de 53 de ani din Turnu Severin, a fost prinsă în timp ce încerca să intre în ţară cu 40 de pachete de ţigări, ascunse într-un vas cu mâncare.

„Am găsit patru cartuşe de ţigări - poate e amuzant - tocmai în oala cu sarmale. Doar vigilenţa lucrătorului vamal a dus la această descoperire", a spus Titu Neţoiu, şeful Vămii Porţile de Fier I.

Mihai Cepeşi, vameşul care a făcut captura, a explicat ce anume i-a trezit suspiciunile. „Partea inferioară a oalei, unde erau ţigările, era caldă, iar partea superioară era foarte rece, asta din cauză că sarmalele erau îngheţate. Diferenţa de temperatură mi-a dat de gândit", a povestit Cepeşi.

Paula Cuturic a fost amendată cu 5.000 de lei, iar maşina în care se afla ca pasager, un Ford Mondeo cu numere de Franţa, a fost reţinută până când amenda va fi plătită. În ciuda înăspririi controalelor la frontieră, traficanţii găsesc de fiecare dată noi şi noi metode de a ascunde marfa.

„Am mai găsit ţigări în toate cele patru roţi ale unei maşini. Am fost nevoiţi să mergem la o vulcanizare şi să dezechipăm roţile. Am mai găsit şi în airbag, în locuri care sunt greu de bănuit. Ne ajută foarte mult câinele Sid. Multe dintre capturile făcute aici i se datorează lui", a precizat Titu Neţoiu.

Câinele Sid face cât doi angajaţi

Sid este câinele-lup specializat în depistarea ţigărilor, adus la Vama Porţile de Fier I în urmă cu trei ani.

„Este de mare ajutor pentru colegii mei şi pentru participanţii la trafic, pentru că le scurtăm timpul de control. O verificare cu câinele durează aproape cinci minute. El înlocuieşte un control făcut de doi vameşi timp de o jumătate de oră. În ultima vreme, a muncit foarte mult. Un control de-al lui, de cinci minute, înseamnă, în termeni de efort depus, cam cât un meci de fotbal pentru un om", a spus inspectorul vamal Florin Moţăţăianu, instructorul lui Sid.

Mai multe