Timp de doi ani, o familie de români a tâlhărit zeci de navetiști englezi
Familia Rostaș acționa noaptea târziu, alegând trenurile care plecau după miezul nopții din centrul Londrei spre Kent. Odată urcați în tren, aceștia se așezau în ultimul vagon, iar apoi plecau în căutare de bani și telefoane prin fiecare compartiment.
Membrii clanului Rostaș își alegeau cu precizie victimele - fie erau oameni sub influența alcoolului, fie tineri prea obosiți după o noapte petrecută în oraș ca să mai observe că li se fură ceva.
Telefoanele pe care le furau le trimiteau în România pentru a fi vândute, iar cartelele SIM le foloseau ca să sune ori în Spania, ori în România.
"Era o operațiunea foarte bine organizată, dusă la capăt cu mult profesionalism (...) Au fost identificate zeci de victime", a declarat David Hewitt, procurorul în cazul familiei Rostaș.
Gruparea de escroci, care cuprinde două femei și patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, a fost prinsă la 7 august 2010 în timp ce tinerii încercau să jefuiască o femeie. Odată cu arestarea clanului, poliția a confiscat un număr impresionant de telefoane și cartele SIM.
Poliția din Marea Britanie a vizionat peste 1.000 de ore de înregistrări de pe camerele de supraveghere pentru a aduna dovezi în cazul Rostaș, dar și pentru a identifica modul lor de operare. Potrivit filmărilor, cei șase intrau în gări noaptea târziu și plecau dimineața.
Membrii clanului au fost acuzați de furt, însă ei refuză să-și recunoască vinovăția. Procesul este în plină desfășurare.