Toni Ionescu din «Trăsniţii» găteşte o reţetă specială de friptură de miel de Paşte
Interpretul lui Mârlanu din „Trăsniţii", actorul Toni Ionescu face pregătiri speciale de Paşte
Toni Ionescu din serialul „Trăsniţii" difuzat la Prima TV de luni până vineri, de la ora 20.00, ne-a spus o reţetă specială de Friptură de miel pe care o va pregăti de Paşte
Friptura de miel
Ingrediente:
2 pulpe de miel,500g hribi,1linguriţă piper,1linguriţă boia,1linguriţă cimbru uscat, două linguriţe usturoi, 1 linguriţă pătrunjel tocat, 3 linguriţe condimente pentru miel, 5 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 5 foi dafin.
Mod de preparare:
Se spală pulpele de miel, se zvântă cu prosoape absorbante şi se ung cu vin, ulei de măsline şi condimente. Daţi carnea la rece timp de 20 de minute. Aşezaţi pulpele de miel într-o tavă mai înaltă, turnaţi ciupercile şi amestecul de ulei, vin şi condimente rămase, 250 ml apă, şi daţi tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu 25-30 minute.Scoateţi tava din cuptor şi întoarceţi pulpele pe cealaltă parte. Daţi din nou tava la cuptor pentru 15 minute, stropind-o cu sosul din tavă. După ce s-a rumenit, friptura este gata. Se poate servi cu garnitură, salată verde, mujdei şi sosuri.