Top 5 mituri despre viaţa sexuală
Specialiştii spun că tinerii sunt cu atât mai expuşi unor astfel de mituri cu cât ei abordează mai frecvent astfel de subiecte cu prietenii sau cu colegii, poate la fel de puţin informaţi ca şi ei. În plus, din dorinţa de a face impresie bună, atunci când se discută despre performanţele sexuale, există tendinţa de a exagera anumite aspecte sau de a ascunde unele lucruri.
1 «Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare şapte secunde»
Fals. Dacă ar fi aşa, bărbaţii nu ar mai face nimic altceva toată ziua,creierul lor fiind îmbuibat cu fantezii sexuale. Într-adevăr, studiile au arătat că majoritatea bărbaţilor se gândesc zilnic la sex, însă acest lucru se întâmplă şi în cazul femeilor. E adevărat, într-o măsură ceva mai mică. Frecvenţa cu care se gândesc la acest lucru este evidenţiată de o statistică realizată la Institutul „Kinsey" de Cercetare a Sexualităţii şi Reproducerii din Marea Britanie. Aceasta arată că 54 la sută din bărbaţi se gândesc la sex zilnic sau de câteva ori pe zi, 43 la sută de câteva ori pe săptămână, în timp ce 3 la sută fac acest lucru chiar mai rar.
2 «Femeile ajung mai uşor la orgasm în timpul preludiului»
Adevărat şi fals. Potrivit studiului realizat la Institutul „Kinsey", doar 30 la sută din femei au orgasm în timpul preludiului. Pe de altă parte, cele mai multe dintre acestea nu pot atinge orgasmul doar prin penetrare vaginală, fiind necesară şi stimularea clitoridiană. Interesant este că mai mult de jumătate din femeile aflate într-o relaţie stabilă declară că sunt mulţumite de intensitatea şi de frecvenţa orgasmelor. Totuşi, 14 la sută din acestea mimează atingerea „punctului culminant" al actului sexual.
3 «Masturbarea te scapă de inhibiţii»
Adevărat. Deşi mulţi consideră că masturbarea este un „sport" al bărbaţilor, nici femeile nu-şi refuză acest mod de exprimare a sexualităţii. Şi bine fac, susţin cercetătorii, deoarece s-a constatat că femeile care folosesc vibratorul sunt mai puţin inhibate şi au mai multe orgasme. În plus, masturbarea este o metodă bună de a-ţi cunoaşte propriul corp şi de a-ţi descoperi sexualitatea.
4 «Nu pot rămâne însărcinată la menstruaţie»
Fals. Chiar dacă probabilitatea de a rămâne însărcinată în perioada menstruaţiei este mai mică, acest lucru nu este exclus. Ţine cont de faptul că spermatozoizii supravieţuiesc câteva zile după contactul sexual, perioadă în care se poate produce ovulaţia. Aşadar, mai ales dacă ciclul nu este regulat, foloseşte prezervativul şi în perioada menstruaţiei.
5 «Femeile sunt mai fidele decât bărbaţii»
Fals. Mitul potrivit căruia bărbaţii sunt cei care înşală mai des a fost dărâmat. Cele mai noi studii arată că, în ultimele două decade, numărul femeilor care calcă strâmb a crescut semnificativ, scorul fiind acum relativ egal. Potrivit statisticilor, circa 20 la sută din populaţia adultă îşi înşală partenerii.