Tragedie în Paris! O clădire s-a prăbuşit din senin

31 august 2014 12:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Un imobil cu patru etaje s-a prăbuşit duminică dimineaţă la Rosny-sous-Bois, în regiunea pariziană, după o explozie provocată probabil de o acumulare de gaze, omorând trei oameni şi rănind alte 11 persoane, au anunţat surse citate de AFP.

Patru dintre răniţi sunt în stare gravă, a declarat prefectul din Seine-Saint-Denis, Philippe Gally.

"Este o explozie provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze", a afirmat la rândul său ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat la locul tragediei. Trebuie totuşi să "rămânem prudenţi", nu există în prezent "nici o certitudine cu privire la originea acestei explozii", a adăugat el.

Prefectul a confirmat că există "suspiciuni puternice" privind o scurgere de gaze. "Ne aşteptăm să mai găsim victime sub dărâmături", a afirmat un pompier, precizând că încă mai pot fi descoperite persoane în viaţă, într-un termen de 12 până la 24 de ore de la prăbuşire.

Pompierii au scos apoi de sub dărâmături doi adulţi aflaţi în viaţă, dar caută în continuare cinci adulţi şi cinci copii daţi dispăruţi. Prăbuşirea clădirii s-a produs la periferia estică a Parisului, cu puţin înainte de ora 08.00 (09.00, ora României).

Pompierii căutau victime printre dărâmături cu ajutorul câinilor specializaţi.

Mai multe