Traian Băsescu, huiduit la festivalul George Enescu

9 septembrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Maxim Vengerov a urcat, marţi seară, pe scena Festivalului "George Enescu", fiind aplaudat minute în şir de public, care nu s-a abţinut însă de la huiduieli, în momentul în care Theodor Paleologu i-a înmântat dirijorului rus o decoraţie din partea preşedintelului Traian Băsescu.

După un concert excepţional, aplaudat îndelung de cei din sală, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a urcat pe scenă, pentru a-i înmâna dirijorului rus ordinulul "Merit cultural" în grad de Cavaler pentru merite deosebite în promovarea Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu”.

După ce publicul s-a arătat iritat de faptul că microfonul nu funcţiona, neînţelegându-se ce spunea Paleologu, în momentul în care ministrul s-a făcut auzit, mai multe persoane din sală au început, la propriu, să huiduie, la auzul numelui lui Traian Băsescu. Theodor Paleologu i-a oferit lui Vengerov decoraţia, menţionând că este din partea preşedintelui României, Traian Băsescu.

Ordinul Meritul Cultural a fost conferit şi regizorului Nicolas Joel, dirijorului Oleg Caetani şi artistului liric Franck Ferrari, conform unor decrete semnate pe 28 august de preşedintele Traian Basescu.

Mai multe