Transfăgărăşanul, închis pentru filmări

24 septembrie 2009 5:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Transfăgărăşanul va fi închis joi, între orele 11,00 şi 19,00 şi vineri, între orele 6,00 şi 13,00 pe tronsonul Bâlea Lac - Bâlea Cascadă , pentru ca realizatorii emisiunii "Top Gear" să poată filma în condiţii de maximă siguranţă.

Emisiunea pentru care se va filma două zile pe Transfăgărăşan va fi difuzată în 90 de ţări şi va ajuta la promovarea imaginii României printre sutele de milioane de telespectatori ai "Top Gear". Pentru emisiune, vor fi folosite un Lamborghini, un Ferrari şi un Aston Martin, conform presei centrale.

Transfăgărăşanul este folosit în premieră pentru promovare în emisiunea 'Top Gear'.

Patru ani le-au trebuit specialiştilor militari şi civili pentru a construi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, care traversează Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din ţara noastră.

Pentru realizarea acestei lucrări de excepţie, ce rivalizează cu marile drumuri din Alpi, s-au executat circa 4 milioane metri cubi de terasament, 290 de mii metri cubi de fundaţii, 598 de mii metri cubi de suprastructuri de macadam, 290 de mii metri cubi de zidărie, 830 de lucrări transversale, 27 de viaducte şi poduri deosebit de rezistente, s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil, iar utilajele şi maşinile au consumat mai bine de 18 milioane de motokilometri.

Mai multe