«Trăsnita» Raluca ar vrea să gătească doar cu asistenţă
Teo Diliman din serialul „Trăsniţii" (Prima Tv), sau, în viaţa reală, Raluca Guslicov, găteşte rar, din lipsă de timp. Cam o dată pe săptămână, şi atunci mai mult pentru copii. Ar vrea, totuşi, ca atunci când are această activitate, să nu fie singură, în bucătărie.
„Mă plictisesc să toc legume şi să mestec în oale. Dacă e cineva cu mine, să am cu cine schimba o vorbă, altfel trece timpul şi activitatea devine chiar plăcută", spune Raluca.
Din fericire, cei doi băieţi ai ei, Ralf (9 ani) şi Marc (6 ani), nu-i lasă prea multe şanse să se plictisească. Şi, dacă ar fi după ei, mama lor ar trebui să stea doar în bucătărie.
„Pentru ei gătesc, mai mult. Sunt super fericiţi când le aranjez masa, frumos, şi le pun în farfurii mâncare gătită. Din păcate, eu am foarte puţin timp liber şi, atunci, prefer să-i duc la un restaurant, să ieşim împreună", mărturiseşte actriţa.
Mâncarea pe care o face, în schimb, e sănătoasă, pe bază de legume şi lactate. Urăşte condimentele sub forma cuburilor şi încearcă să dea gust preparatelor doar cu sare şi ingrediente naturale.
Nu se consideră un mare meşter bucătar, multe reţete clasice încercându-le pentru prima dată.
„Am stat o oră şi 46 de minute prin telefon cu o prietenă, când am făcut pentru prima dată mâncare de fasole, ca să mă ghideze. I-am zis că m-a costat acea mâncare aproape două milioane. Dar atunci aveam eu poftă să le pregătesc ceva băieţilor", mai spune Teo din Trăsniţii.
Îi place varza călită
Varza crudă sau călită este mâncarea preferată a familiei actriţei Raluca Guslicov. Din fericire, se prepară repede.
Se toacă fideluţă, se presară sare şi se căleşte în ulei, la foc mic, cu ceapă. Se adaugă 3-4 linguri de apă. Când e gata, se presară piper, foi de dafin, şi se dă la cuptor.