Tren rapid deraiat în judeţul Galaţi

27 septembrie 2009 14:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Subsecretarul de stat Constantin Axinia, din Ministerul Transporturilor, a spus că incidentul nu este unul extrem de grav, el producându-se pe o linie principală în zona localităţii Berheci, lângă Tecuci, pe raza regionalei CFR Iaşi.

"La ora actuală ştim că trenul a ieşit de pe linie. Un macaz nu a funcţionat cum trebuia. Nu sunt răniţi grav, din câte ştim până acum", a declarat prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, potrivit Realitatea TV.

"Vagonul a sărit de pe şine la o frânare. Nu ştim care sunt cauzele acestui accident. Din informaţiile pe care le am nu sunt persoane rănite. Circulaţia feroviară va reveni spre normal peste câteva ore", a precizat şi Răzvan Stoica, director CFR Călători.

Călătorii vor fi transportaţi până la destinaţie cu autobuzele.

Potrivit unui martor ocular, vagonul ar fi deraiat după ce mecanicul a frânat pentru a evita impactul cu un alt tren care venea din faţă.

A deraiat când mergea înapoi

"Trenul rapid 661 Bucureşti-Iaşi a depăşit un semnal şi, la o manevră de dat înapoi, a deraiat al treilea vagon. Practic, unul dintre cele două boghiuri a căzut de pe şină", a declarat, pentru NewsIn, directorul regionalei feroviare ieşene de infrastructură, Sorin Flutur.

Conform aceleiaşi surse, în vagonul care a sărit de pe şine - al treilea al garniturii- se aflau călători, însă niciunul dintre aceştia nu a fost rănit. Sorin Flutur nu a putut preciza ce se va întâmpla cu pasagerii până la repunerea pe şine a vagonului deraiat, spunând că ei sunt responsabilitatea companiei CFR Călători.

Mai multe