Trigoane cu brânză dulce de vaci - Butnaru Daniela, Iaşi

28 martie 2011 19:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Foile se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. În acest timp pregătim umplutura: amestecăm brânza de vaci cu ouăle, zahărul, coaja de lămâie, grişul şi zahărul vanilinat.

Tăiem foile de plăcinte pe lungime în trei părţi egale, luăm câte o fâşie de foaie, o ungem cu ulei, apoi încă o foaie şi tot la fel o ungem cu ulei, iar după aceea punem următoarea foaie în colţul din stânga căreia punem cu o linguriţă compoziţia de brânză şi rulăm în formă de triunghi.

Aşa procedăm cu toate foile, aşezăm trigoanele în tava de cuptor pe hârtie de copt în cuptorul foarte bine încins şi le coacem la foc potrivit.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe