Turcescu, despre Badea: «Dacă mi-ar fi trimis un e-mail în care să mă porcăiască, nu l-aş fi acţionat în instanţă»

3 aprilie 2013 4:50   Actualitate
Ultima actualizare:

Războiul dintre Mircea Badea şi Robert Turcescu continuă, după ce prezentatorul emisiunii «În Gura Presei» a continuat să îl jignească pe jurnalistul de la B1 pe toate canalele posibile.

Mircea Badea i-a lăsat un mesaj îndrăzneţ lui Robert Turcescu pe pagina perosnală de Facebook, după ce a aflat că acesta din urmă a decis să îl dea în judecată.

Ca reacţie, Robert Turcescu a explicat de ce a decis să facă acest pas. Mai mult decât atât, jurnalistul de la B1 susţine că dacă tot scandalul nu s-ar fi desfăşurat în mod public, nu ar fi apelat la instanţă.

"Îmi vor prezenta un draft al acţiunii pe care urmează să o înaintăm instanţei. Eu nu mi-am dat niciodată în judecată vreun coleg jurnalist, chiar dacă unii dintre ei poate au scris texte violente la un moment dat sau poate m-au jignit în vreun fel. Este prima acţiune de acest gen... Dacă mi-ar fi trimis un e-mail în care să mă porcăiască în fel şi chip sau în care să-mi spună că mă prinde la colţul străzii şi mă bate, nu l-aş fi acţionat în instanţă.

Dar în momentul în care el proferează astfel de ameninţări în spaţiul public şi găseşte rapid şi adepţi, cred că e o acţiune bine-venită. Nu mi-e frică de Mircea Badea sau de oamenii pe care i-ar putea asmuţi împotriva mea. Am 20 de ani de presă, am făcut investigaţii jurnalistice şi fac în continuare, mi le-am asumat cu doza de risc aferentă, nu despre frică vorbim aici, ci despre faptul că s-a mers prea departe, acţiuni extremiste aproape.

Aceste emisiuni nu sunt pamflete, ele aduc grave prejudicii de imagine, îndeamnă la ură, la violenţă de limbaj şi chiar fizică. Badea a depăşit de mult orice cadru în care se circumscrie pamfletul”, a mărturisit Robert Turcescu, pentru Ring.

Mai multe