Turcoaz, culoarea anului 2010

9 ianuarie 2010 14:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Canapele şi perdele în carouri, mobilier din lemn de arţar, tapet şi corpuri de iluminat în motive florale, toate acestea sunt noile tendinţe în amenajările interioare din acest an.

Târgul de la Paris, "Maison & Objet", şi Târgul de la Milano constituie  punctele de referinţă în amenajările interioare din 2010.

Aici se adună, sub un singur acoperiş, toate numele mari din design, cu cele mai proaspete idei. De la ei am aflat care sunt tendinţele în amenajările interioare din anul care a început.

2010 aduce pătrăţelele în casele noastre. Carourile, o tendinţă la modă anul acesta în fashion, şi-au făcut apariţia şi în zona designului interior.

Covoarele în carouri sunt acum la modă

Dacă nu-ţi poţi permite să cumperi o canapea în carouri, poţi pune nişte perne, vase decorative, perdele sau un covor cu acest model. Foloseşte-le cu grijă, pentru a nu încărca prea mult camera.

Tot acum vrem să ne împăcăm cu natura, după ce am profitat atât de mult de ea. De aceea, regăsim în tendinţe obiecte de mobilier din lemn natural albit de vreme şi scaune în formă de piatră de râu.

Culoarea lemnului de arţar este o necesitate, lămpile copiază lianele din pădure, mochetele au forme şi nuanţe organice.

De asemenea, revin tendinţele din anii '80. Dacă nu ai renunţat la piesele de mobilier din acea perioadă, ele pot fi recondiţionate şi integrate ca piese de accent.

Pentru a crea un nou look pe pereţii albi, adu pur şi simplu o piesă veche, antică, vintage. Poate să fie o masă rustică, sau afro, cadrul unei ferestre orientale, o tapiserie veche.

Corpurile de iluminat au  decupaje ce creează suprafeţe dantelate, reliefuri ce aduc jocuri de umbre şi lumini. Lemnul natural este combinat cu metal fin sau plastic lucios.

Cele din material textil au imprimeuri cu desene futuriste.  

Se combină cu nuanţe de bej

La modă în acest an va fi culoarea cu numărul 15-5519 adică turcoazul. Se combină frumos cu un parchet din lemn de nuc şi cu decoraţiuni bej, maro, auriu.

La modă mai sunt apoi tonurile de verde, care se pot combina cu tonuri de ivory, bej, alb, sau tonuri de indigo, violet/mov pentru cei mai îndrăzneţi.

Purpuriul revine în 2010. Îţi poate face locuinţa mai romantică şi plină de farmec, iar combinaţia cu tonurile de orange este ideală. Anul acesta, griul este considerat tonul neutru cel mai puternic.

Baia se transformă în SPA

În 2010, baia se prezintă ca un "sanctuar spa": perfectă pentru momentele în care eşti obosită, fiind încăperea unde te poţi relaxa şi chiar poţi petrece momente romantice.

Căzile pot fi pictate cu flori, iar pereţii pot fi vopsiţi în culori foarte "crude", cum ar fi verdele crud sau chiar roşu vermillon, în combinaţie cu faianţa mozaic.

Mai multe