Turişti, la doar câţiva centrimetri de botul unui leu înfometat

8 noiembrie 2009 8:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Cum e posibil aşa ceva fără ca cineva să se aleagă cu cel puţin o spitalizare? Ei bine, o grădină zoologică din Australia a găsit soluţia. A combinat o maşină de teren cu un geam foarte gros.

În loc de cuşti de metal sau terenuri îngrădite pentru animale, conducerea grădinii zoologice Werribee Open Range Zoo din Melbourne a instalat un panou de sticlă între oameni şi creaturile fioroase, pentru a spori senzaţia de apropiere faţă de sălbăticie.

"Nu conştientizezi cât de mari sunt aceste animale până nu le vezi holbându-se la tine de la câţiva centrimetri. Este în acelaşi timp înfricoşător şi palpitant", a declarat un vizitator.

Iar pentru a creşte şi mai mult adrenalina vizitatorilor, s-a luat decizia amplasării unui jeep lângă geamul protector, astfel încât turiştii să se simtă integraţi în peisaj.

În plus, pe capota jeepului, care se află de cealalată parte a panoului, în terenul animalelor, se pun bucăţi de carne pentru lei. Astfel, oamenii au ocazia să admire aceste creaturi hrănindu-se, chiar de la botul lor.

"Este absolut fenomenal! Nici nu-ţi dai seama că este vreun geam acolo", a povestit încântată Robyn Price, una dintre turiste.

"Sunt sigur că leii au presupus că după cină, copiii noştri vor fi serviţi pe post de desert!", a glumit soţul acesteia.

Mai multe