Ucigaşul elevului de 17 ani: Ei, asta este, l-am omorât! Zece ani pentru un prost!

7 octombrie 2010 16:50   Actualitate
Ultima actualizare:

Tragedie, joi, în faţa Liceului Tudor Arghezi din Craiova. Doi elevi au fost atacaţi cu un cuţit de un fost coleg de liceu. Unul dintre ei a murit.

UPDATE 17.00 Romel Voicu, ucigaşul elevului din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

UPDATE 23.20 Tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind cercetat pentru omor calificat.

UPDATE 22.01 A fost găsită arma crimei. Ucigaşul o ascunsese în boscheţi. El însuşi a predat-o anchetatorilor.

UPDATE 21.19 Contactate de reporterii noştri, surse judiciare au descris reacţia violentă a criminalului la audieri. Suspectul a declarat cu nonşalanţă: Ei, asta este, l-am omorât! Zece ani pentru un prost! Declaraţia i-a şocat până şi pe procurori.

Deşi iniţial, criminalul declarase că nu a vrut decât să-şi sperie victima, în timpul audierilor, care s-au prelungit în noapte, acesta a izbucnit.

Citeşte şi:

Craiova: Părerea psihoterapeutului: agresivitate cu premeditare

ŞOCANT! Elevi înjunghiaţi în faţa şcolii, în Craiova. Unul dintre ei a murit

Prietenii de pe Facebook ai elevului ucis la Craiova: «Nu poate fi adevărat!»

«Am vrut să-l sperii, nu să îl omor»Anchetatorii spun că Andrei Eduard Goreci şi Cristian Manea ar fi fost urmăriţi de atacator pe drumul spre şcoală. Când au ajuns ajuns într-o zonă în care nu existau prea mulţi martori, Romel Voicu, un fost coleg de liceu de-al tinerilor a scos un cuţit şi l-a înfipt, de mai multe ori, în inimă lui Andrei, apoi a fugit.

Băiatul a apucat să mai meargă câţiva metri, apoi s-a prăbuşit, în stradă, într-o baltă de sânge. Medicii au încercat timp de aproximativ 30 de minute să îl resusciteze, însă fără succes. În timpul altercaţiei şi Cristian Manea a fost rănit cu un cuţit de agresor pe spate şi braţe.

Tatăl victimei nu poate credece s-a întâmplat

Andrei Eduard Goreci era în clasa a XI-a. Colegii povestesc că, în urmă cu câteva zile, el i-ar fi dat o palmă unui coleg de liceu, de clasa a X-a. Acesta i-a povestit fratelui său, Romel Voicu, care a promis că îi va aplica o corecţie lui Andrei.

Ieri, la scurt timp de la incident, el a fost prins de poliţişti. La audieri, Romel Voicu a mărturisit că nu a intenţionat să îl omoare pe Andrei: "Am vrut să îl sperii, nu să îl omor".

O colegă a lui Andrei plânge în curtea liceului

Directorul instituţiei de învăţământ a declarat că agresorul avea probleme psihice şi că fusese transferat în urmă cu doi ani.

„Romel Voicu a fost elevul nostru, însă în urmă cu doi ani a cerut să fie transferat la Liceul Auto din Craiova. Avea probleme psihice. În urmă cu câteva luni a încercat să se sinucidă" a spus Lucian Săndoi, directorul Liceului Tudor Arghezi din Craiova.

Vezi mai multe imagini în Mediacenter

Mai multe