Ucis de guma de mestecat care i-a explodat în gură

9 decembrie 2009 17:25   Actualitate
Ultima actualizare:

Vladimir Lihonos (25 de ani), student al Facultăţii de Chimie din cadrul Universităţii Politehnice din Kiev, a murit înecat cu propriul sânge, la doar câţiva metri distanţă de restul familiei sale.

"Era la computer, la mine în cameră. Când dintr-o dată s-a auzit o bubuitură asurzitoare şi am mers cu mama să vedem ce s-a întâmplat. Imaginile erau terifiante, sânge peste tot, Vladimir era în continuare pe scaun, cu mâinile pe tastatură şi nu mai avea jumătate din faţă. Îi explodase.", a declarat poliţiştilor, fratele victimei.

Pe masa calculatorului s-au descoperit un pachet de gume de mestecat, o cutiuţă cu pudră de acid citric şi un alt recipient cu o substanţă chimică necunoscută, sub formă de praf.

Se pare că, înainte de a o mesteca tânărul avea obiceiul de a "trece" guma prin praful cu aromă de citrice. Fapt de la care i s-a tras moartea, întrucât, distras de computer, Vladimir a confundat cele două recipiente.

Anchetatorii au descoperit că substanţa necunoscută de pe biroul studentului, era un explozibil de trei ori mai puternic decât TNT-ul.

"Nu ne învaţă la facultate cum să preparăm substanţe explosive, însă procedeele pot fi găsite pe internet. Am cumpărat substanţele de care aveam nevoie şi ne-am pus pe treabă. E îngrozitor ce s-a întâmplat cu Vladimir. Am vrut să ne fabricăm cateva petarde şi artificii.", a mărturisit Ilya, un coleg al victimei.

Uite cum a obţinut studentul un explozibil atât de puternic

Mai multe