Ucraina: Ianukovici a confundat Bucovina cu staţiunea montană Bukovel

28 mai 2010 5:10   Actualitate
Ultima actualizare:

În cadrul unei întâlniri cu guvernatorii regiunilor ucrainene la Lviv /vest/, Ianukovici a propus ca Ucraina să concureze pentru dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 în Bucovina. El a spus că de multă vreme urmăreşte cu atenţie dezvoltarea infrastructurii turistice din Bucovina (nordul Bucovinei) regiunea Cernăuţi, dar apoi a vorbit doar despre Munţii Carpaţi.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Anna Gherman, adjuncta şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a precizat că preşedintele Viktor Ianukovici a avut în vedere staţiunea montană Bukovel din Carpaţi. Ea a îndemnat presa să nu transforme în ceva senzaţional inexactitatea prezidenţială, deoarece - deşi în regiunea Ivano-Frankivsk - staţiunea Bukovel se află la limita regiunii Cernăuţi.

Citeşte şi:

Preşedintele ucrainean, «atacat» de o coroană - VIDEO

Coroana de flori care a căzut în capul lui Ianukovici, scoasă la licitaţie - VIDEO

Nu este pentru prima oară când Ianukovici se încurcă în denumiri geografice. De exemplu, la o conferinţă de presă din 27 august 2009, el a confundat Kosovo cu Muntenegru, iar în 14 ianuarie 2010, în timpul unei vizite în regiunea Harkov, li s-a adresat locuitorilor centrului raional Balakleia: 'Vă salut cetăţeni ai Balaklavei!' (Balaklava este situată în Crimeea), după cum notează Kyiv Post.

În 2006, la un miting electoral la Odesa, liderul Partidului Regiunilor a numit-o pe originara din acest oraş Anna Ahmatova - o mare poetă rusă - Anna Ahmetova, confundându-i numele de familia cu cel al lui finanţatorului său Renat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Şahtior-Doneţk. Într-o altă întâlnire publică tot la Odesa, Ianukovici l-a botezat Isaak Bebel pe cunoscutul scriitor Isaak Babel.

La 30 august 2009, la festivitatea de inaugurare a stadionului 'Donbass Arena' din Doneţk l-a numit Pavel Bessmertnâi pe poetul Pavel Bespoşciadnâi, iar în 26 septembrie al aceluiaşi an, la Conferinţa Strategiei Europene de la Yalta a numit Acordul de la Stockholm drept Actul de la Helsinki (din 1975).

Mai multe