Ucrainenii se apără cu saltele şi cu tancuri ruginite

5 martie 2014 19:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Mii de tancuri zac la fier vechi în oraşul Harkov, militarii din Crimeea au rămas fără arme după ce bazele lor au intrat sub paza trupelor ruseşti, iar navele de război se „blindează" cu saltele. Aşa arată planul de apărare în regiunea Crimeea.

Criza din Crimeea tinde să se încheie. Recent, Vladimir Putin le-a ordonat militarilor ruşi să revină la baze şi a dat undă verde negocierilor pentru dezamorsarea situaţiei.

Colonelul Iuli Mamcior vrea să-şi recucerească baza ocupată de ruşi înarmat cu steaguri

Rezolvarea diplomatică vine ca o binecuvântare pentru militarii ucraineni, complet depăşiţi de dotările armatei ruseşti. În portul Sevastopol, o navă de război ucraineană se blindase cu saltele, după ce marţi s-au tras primele gloanţe de la începerea crizei.

Soldaţii se apără cu pumnii de gloanţele trase în aer

Cel căruia i-au şuierat proiectilele pe lângă urechi a fost colonelul Iuli Mamcior, comandantul unităţii Belbek, care a încercat să intre în baza păzită de ruşi însoţit de subordonaţii săi.

Mii de tancuri ruginite zac lângă oraşul Harkov

Cei aproape 100 de militari nu erau înarmaţi decât cu steaguri. În inima ţării, la Harkov, paznicii "cimitirului" în care zac mii de tancuri ruginite răsuflă uşuraţi: industria de armament e la pământ, taman un război le mai trebuia.

Mai multe