Uite ce găteşte Diana Dumitrescu de Crăciun!

21 decembrie 2010 12:00   Actualitate
Ultima actualizare:

În cazul în care aveţi o pană de inspiraţie şi încă vă mai gândiţi cu ce îi veţi servi pe invitaţi, iată o idee din partea Dianei Dumitrescu, care se declaraă o gospodină amatoare. Asta nu pentru că nu s-ar pricepe, ci pentru că nu prea are timp să stea în bucătărie.

Iată reteţa prezentată de Diana pe ProTV Magazin:

Muşchiuleţ împănat cu usturoi şi bacon

Ingrediente: 1 kg muşchi de porc, 50 g bacon feliat, 2-3 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri, 200 ml apă, 50 ml ulei, cimbru, rozmarin, frunze proaspete de salvie, sare şi piper măcinat.

Mod de preparare: Se crestează muşchiul, se împănează pe alocuri cu usturoi şi bacon şi se condimentează, după gust, cu sare, piper, cimbru, busuioc şi rozmarin. Carnea, astfel preparată, se pune într-o tavă cu frunze proaspete de salvie, în care se toarnă puţin ulei şi o jumătate de cană de apă şi se bagă în cuptorul încins. Iar pentru garnitură, e nevoie de 5-6 cartofi care, după ce au fost curăţaţi, se taie în bucăţi mai mari, se con­di­men­tează cu sare, piper şi rozmarin.

Se pun într-o tavă, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi suc de roşii, se adaugă şi câteva frunze de rozmarin proas­pe­te şi se bagă în cuptorul încins. După 20 minute, garnitura este gata!

Mai multe