Un australian a murit la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă pe Otopeni

8 octombrie 2009 5:21   Actualitate
Ultima actualizare:

"A fost o urgenţă medicală - pasagerul cursei Air France a murit la sol, după ce aeronava aterizase", a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei Qantas Coach Air, care opera cursa împreună cu Air France. "A durat un timp până când au putut fi debarcaţi pasagerii",a adăugat ea, precizând că aeronava s-a confruntat şi cu o problemă tehnică, ce nu a putut fi reparată, "Aşa că au fost nevoiţi să urce în alt avion ... iar un zbor a decolat între timp din Paris, cu destinaţia Singapore. (...) După ce vor ajunge în Singapore, pasagerii  vor fi îmbarcaţi la bordul primelor zboruri disponibile către diferitele aeroporturi australiene unde călătoresc", a dat ea asigurări.

Cei 300 de pasageri ai cursei ar fi fost furioşi după şase ore petrecute în avionul Boeing 777, fără aer condiţionat.

Potrivit portalului The Age, moartea bărbatului ar fi avut loc după o problemă la aerul condiţionat. Pasagerilor li s-a spus că aeronava nu are suficientă putere pentru a susţine funcţionarea aerului condiţionat înainte de pornirea motoarelor.

După decolare, instalaţia de climatizare a fost pusă în funcţiune, dar bătrânul se simţea foarte rău. "Erau medici la bord, dar, din păcate, bietului bărbat i s-a făcut şi mai rău", a spus avocatul Ian Dunn, unul dintre pasageri.

Cursa a fost redirecţionată către Bucureşti, unde eforturile de reanimare a bătrânului nu au avut succes, informează Newsin.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Qantas Air Coach, citată de The Sydney Morning Herald, Air France va da publicităţii un comunicat privind incidentul joi după-amiază.

Autorităţile australiene au dat asigurări că Ambasada Australiei şi Belgrad şi Consulatul de la Bucureşti le oferă asistenţă membrilor familiei bătrânului ce se aflau cu el în avion şi au rămas în România. "Oficiali consulari din Canberra oferă asistenţă consulară familiei bărbatului din Australia", a adăugat el.

Mai multe