Un clujean face motociclete ce rivalizează cu motoarele-unicat din SUA

24 ianuarie 2010 17:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Adrian Iuşan (36 de ani) personalizează bolizi pe două roţi. Cea mai scumpă motocicletă construită de el a costat 20.000 de euro.

În 1996, când şi-a cumpărat prima motocicletă, o Tula TMZ, a dus-o în pivniţă şi a început să o dezmembreze, fără să aibă însă nici o cunoştină de mecanică.

După 2-3 săptămâni şi după ce a modificat majoritatea componentelor, motocicleta i-a impresionat pe toţi apropiaţii. Un an mai târziu, după ce tot mai multe persoane veneau la el ca să le modifice motocicletele, a pus bazele primului său atelier.

Clujeanul realizează manual fiecare model, după propriul concept

Astfel, Bono, cum îi spun prietenii, a ajuns să creeze motociclete care ar putea concura cu impresionantele modele realizate de vedetele americane, din serialele televizate „American Chopper" sau „Orange County Choppers".

Citeşte şi:Casa lui Hrubaru e plină de motocicleteSpania: Competiţie Moto transformată în show erotic VIDEOIată cel mai puternic bolid pe două roţi din lume!La 12 ani, face acrobaţii pe motor

În 2002, a decis să realizeze o motocicletă în care să investească toată experienţa acumulată. Astfel, s-a născut un bolid cu care a câştigat toate premiile din cadrul competiţiilor, la care participa în ţară.

Până acum, Bono a realizat la comandă şapte motociclete, al căror preţ a variat între 6.000 şi 20.000 de euro.

Mai multe