Un fost milionar trăiește într-un azil de bătrâni! Iuliana Marciuc îți prezintă povestea lui!

5 mai 2014 19:01   Actualitate
Ultima actualizare:

Iuliana Marciuc continuă seria "destinelor ca-n filme" la TVR 2. Afșă care sunt invitații de marți ai vedetei!

Ioan Crețu este un fost milionar, care a ajuns să traiască într-un azil de bătrâni. În anii '90, când comerțul la negru cu marfa din Turcia era în floare, Ioan Crețu a reușit să adune o avere fenomenală. Avea o soție și trei fete, însă acest lucru nu l-a oprit să lege o relație cu o femeie mult mai tânără.

Din acel moment, viața lipsită de griji a lui Ioan, avea să se schimbe total: familia l-a părăsit, contabilul l-a păcălit, unul dintre gineri l-a furat, iar el a devenit dependent de jocurile de noroc, pierzând toată averea. Acum trăiește într-un azil de bătrâni, de unde iese doar pentru a-și vizita copiii și pentru a mai câștiga câte un ban, cântând la nunți. Află povestea lui marți la "destine ca-n filme", TVR 2.

Cel de-al doilea subiect al emisiunii ulianei Marciuc este la fel de cutremurător. Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu este fiica partizanei Maria Plop și a lui Toma Arnăutoiu, fost locotenent în Armata Regală și luptător împotriva sovieticilor în cel de-al Doilea Război Mondial, conducătorul grupului de rezistență armată pe versantul sudic al Munților Făgăraș. A fost născuta într-o ascunzătoare din munți și a crescut prin stâne şi pesteri, în permanenta fugă a părinților săi. La trei ani și-a pierdut tatăl, executat în noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, la Jilava, alături de alți 15 „dușmani ai poporului".

A crescut într-o familie adoptivă și nu și-a cunoscut mult timp adevarata identitate. Acum, ea este o distinsă doamnă și o reputată violonistă. Înarmată cu o tenacitate de partizan, a reconstituit, prin documente și mărturii, acei ani teribili, care i-au marcat soarta, editând cartea de mare valoare istorică „Luptătorii din munți. Toma Arnăuţoiu, grupul de la Nucşoara. Documente ale anchetei, procesului, detenției".

Mai multe