Un fost senator din Brazilia, destituit pentru corupţie, plăteşte statului despăgubiri de 234 milioane de dolari

24 august 2012 6:04   Actualitate
Ultima actualizare:

"Este cea mai mare sumă rambursată într-un caz de corupţie. O bună parte a banilor a fost recuperată şi asta compensează o parte din patrimoniul public deturnat", a declarat presei consilierul general al statului Sao Paulo, Helena de Oliveira.

Estevao, unul dintre cei mai bogaţi brazilieni, care a efectuat o pedeapsă de opt ani de închisoare, şi-a luat angajamentul să restituie Trezoreriei 468 milioane de reali (aproximativ 234 milioane de dolari).

Acest om de afaceri a fost acuzat că şi-a însuşit fondurile destinate construirii unei clădiri publice în oraşul Sao Paolo, fapt ce a dus la destituirea sa în anul 2000 şi pierderea drepturilor politice până în 2008, scrie Agerpres.

Estevao a încheiat un acord care îi permite să plătească o parte din datoria sa în 96 de rate, punând ca garanţie bunurile care i-au rămas.

Este vorba despre cea mai mare "despăgubire în bani din cadrul luptei împotriva corupţiei din Brazilia şi, fără îndoială, din lume", a menţionat Helena de Oliveira.

Numai doi senatori au fost destituiţi de parlament în istoria Braziliei: Estevao şi Demostenes Torres, ultimul la 11 iulie 2012.

Torres şi-a pierdut mandatul din cauza presupuselor legături cu mafia jocurilor de noroc. El a fost arestat în februarie.

Mai multe