Un jurnalist The Guardian a vizitat România. Concluzia: «Este obositoare» - VIDEO

17 august 2010 14:13   Actualitate
Ultima actualizare:

"Bucureştiul are o reputaţie destul de proastă de monstruozitate construită din ciment în stil comunist. Se pare că în cei 20 de ani scurşi de la decesul lui Nicolae Ceauşescu, oraşul a încercat cu disperare să se arunce în viitor în încercarea de a uita trecutul. Efectul este că acum Bucureştiul pare cumva neînsufleţit", a început jurnalistul Benji Lanyado în documentarul realizat.

O parte din documentarul său prezintă centru vechi al Bucureştiului ca o lumea cu două feţe: pe de o parte terase şi lume care se simte bine, iar pe de altă parte tigani şi cladiri pe jumătate dărâmate, scrie Adevărul.

Vlad Ţepeş nu e un om rău

După ce a văzut Capitala, Lanyado a făcut o plimbare cu căruţa până la Snagov, în căutarea mormântului lui Vlad Ţepeş. După o vizită scurtă la mânăstire cu barca concluzia a fost că Vlad Ţepeş a fondat biserici şi mânăstiri, iar un om rău nu face astfel de lucruri.

După ce şi-a terminat vizita în România jurnalistul britanic a declarat nu i-a lăsat o impresie plăcută şi a catalogat ţara ca fiind obositoare, scrie Realitatea.net.

Mai multe